Friday, January 20, 2012

mahkota lelaki


mahkota lelaki?apakahahh itu??? kontroversi betul la, saja nak bikin panas, yang agak berfikiran adva
nced tu mesti pikir lain kan?haha... manusia sering kaitkan mahkota perempuan adalah rambut?betul ke?begitu jugak bagi aku rambut adalah mahkota lelaki, tapiiiiiiii yang number dua la =P



nak dijadikan cerita,tujuan aku post entry ni, disebabkan..hari tu sebelum final exam.. kebiasaanya aku akan potong rambut coz rimas time nak study..ceh bajet...time sekolah dulu bukan ye2 lagi nak simpan rambut panjang.. kalau boleh nak sampai kaki..pastu habis bangga r tarik rambut sampai kat hidung mcm tu..kahkahkah...bila dah habis sekolah.. tak nak pulak kan..itu lah manusia... bagi aku mungkin manusia ni suka kan cabaran.. i means suka melanggar peraturan =DD



ok,cerita dia cenggini.. hari tu aku pergi la satu akademi saloon ni kat melaka... then bila masuk, nama pun akademi kan, so kat situ ade dua class la professional and amatur...aku pun ambik la amatur coz agak murah sikit disebabkan student yang potong..sedang aku kelebek2 rambut aku,ade sekor mat SALeH ni datang dengan bawak gunting..udah aku dah tepuk dahi dah..dia ni ke nak gunting rambut aku??? aku dah stuck sekajab.. aku tengah pikir amenda la aku nak mencarut dengan mat salleh ni kan..haishhhh

m.saleh : hello, my friends.. what can i do for you

aku : since when i be ur friends??? (dalam hati) . owh hye, i want cut my hair.. but i

just want u to trim only.

m.s : owh sure~



dan-dan la mat saleh ni peramah la pulak..rajin bebenor lak menyembang dengan aku, aku pun layan la dengan bahasa inggeris jawa timur aku.. dia paham tak paham belakang cerita..janji bercakap..hahahhahaha.. aku pelik la jugak..sampai negara luar pun belajar saloon sampai datang kat malaysia..pelik..kat sane tak de akedemi gunting rambut ke... sembang punya sembang, then phone aku berbunyi ada masej masuk. "cit cot,cit cot cit cot, cit cot cit cot cit cot,cit cot cit cot cit cot cit cot cit cot " then mat salleh tu sengih.. " wow, this is the best ringtone i ever heard " aku pun gelak la...hahahhaa..actually ringtone aku ni bunyi itik..korang dulu kecik2 pernah kan mandi kolam..then mak korang ade bagi itik kuning..ala macam mr.bean punyi tu..bile korang picit itik kuning tu binyi.cit cot..tu la bunyi nye.. setelah sttle mat salleh tu gunting.. aku pun agak berpuas hati la jugak.. so i very thankful to him...




sebut pasal rambut, aku belek-belek album lama, terjumpa la gambar2 ni... ok ni nama nye rambut SONG GOKU ye..al maklumla dlu terbawak2 citer dragaon ball ni =D








so antara bahan2 adunan adalah, aku menggunakan wax jenis gatsby, wax gatsyby ni banyak jenis jugak... ikot jenis rambut jugak la...more details korang leh cari dekat mana-mana
kedai berdekatan seperti watsons.. so yang perempuan pun


boleh cuba kalau nak..hehehe





wax ni ade jenis colour, ikot type rambut kita jugak la which means yang macam rambut panjang tu boleh pakai colour purple, n kalau nak wat spike2 sikit tu oren lebih kurang macam tu la..







wax ni bgi aku dah macam keperluan..pergi mane2 pun mesti aku bawak.. nasib baik la ade yang jenis kecik punya..so senang la sikit nak bawak tu..letak dalam poket je..yang besar gedabak tu pakai kt umah







ni antara jenis rambut yang pernah buat =P










yang ni bila dah tua dan malas.. tak larat nk merambut sangat..so pakai cap jela =p











p/s ingat perempuan je ke boleh wat tutorial macam2 tudung n makeup.. laki pun boleh la... terasa nak buat plak tutorial rambut..wakakakakkaka..x de a gurau..sory 4 the worst entry..... saje nk mengisi ruang blog yg lame menyepi ni





salam



29 comments:

Nur Aischa said...

wahh mcm2 style ada rambut kamu.. haha tp yg paling tak tahan tu rambut goku tu. klakar ohh haha

nasha sanza said...

wah! memang maho dan berstail! suka tengok!:)

aizadalias said...

aischa : haha,tu la pasal nye.. lawak plak bile tgk balik

nasha : kuak kupu2 je..hehe tq2 ;)

Chikova_Araishii said...

rambut goku paling se'tailllllllllllllll'
mesti byk nk pakai wax tu kan, kihkihh..

Teenager Housemaid said...

haha...
lawalah rambut goku tu.. nampak smart..kekeke..

::. suzanna sabri .:: said...

kih3, pokcik nie kreatif laa.. hehe. i loikeeee. ;DD

mira maisara said...

hensem dah tu rambut cam goku..wahahak

aizadalias said...

chiko : erm agak la.. 1 balang la jugak habis ;p

t.h : tq2..hehe =D

suzana : x kreatif sgt la mkcik..lame mnyepi?huhuhu

mira =D

suzie rahman said...

wah best erk leh wat mcm2 style.mmg stylo..

IEQAH said...

ohh rambut pn mahkota lelaki ye..

btw,u nk tanya apa kat i???

ADEEYA said...

Haha :D

aizadalias said...

suzie : letih la..hehe

ieqa : ye la kot rasnye..owh x ada ape ;pp

adeya : =D

rubi.is.me. said...

terbaiiiikkkk

Aesya Zealous said...

rambut time pakai bju i luv malaysia tu awesome.. simple and nice

nuhara said...

terbaik hehehe suka pula!
thks
follow blog buruk sy :)

aizadalias said...

rubi : mmg aku baik ;p

aesya : tq2 =)

nuhara : trima ksh jugak sudi bace..hehe

Estefania Sofea Macpherson said...

hey......

thanks sbb follow my blog...oh ya ,tukarlah shoutmix tu kepada fibox...senang nk tinggalkan jejak....

happy holiday

alyaclumsy said...

tudia, sang goku seruihhh, hehe

♥ Cik Zack's ♥ said...

phewww mcm2 style ek. yelah, rmbut kan jd sasaran utama. hehe nice2 :)

khalifah said...

ahaha..bahan2 adunan yerkk..mcm wat kuih pulakk..nsb la rmbut tak wrna wrni..

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

oke . dandan tgn terasa gedik nak try style rambut tuh . hewhew ,
eh , jap . untungglaaa boleh buat tuto rambut , i tak boleh , aurat ! haha :P

Semut Senyum said...

nice entry little bro... =)..
buat la gaya rambut mcm mana pun, tetap comel... ^__^

ღ αεn ツ said...

Jangan selalu pakai wax, nanti dah tua rambut cepat botak, rosak, dan sebagainyaaa :D

Lella said...

pasnie bt gaye trojan lak laa ahaha :P

Aunty P :) said...

hamek kau, zaman mude-mude punye gamba sume keluaq da . haha

starzieti said...

rambut time dolu-dolu kemain mencacak-cacak yer. cicak jatuh atas rambut tuh kompem mati. hehe. :b

AlyNn NyzAa said...

adoyai...mcm2 style rmbut die~~

eyjalukman said...

wahh , teringat time skolah dulu bkn main bnyk style rmbut bdk laki . haha

fazzlim said...

macam style rambut ada...
ehhehe..