Monday, January 30, 2012

Annual Vacation



Assalamualaikum readers n friends,para2 stalker and pemusuh2 sekelian..turut tidak lupa jugak kepada silent readers,dan turut lagi, tidak lupa jugak kepada SI penikam belakang yg membawa mulut..terima kasih, u just make me famous =P
setelah berhempas pulas akhirnya, aku and the geng sebulat/sepatak suara telah memutuskan pada tarikh 26 rabi'ul awwal 1433 hijrah iaitu bersamaan hari kamis 2 hari selepas raya cina..kami telah mengadakan annual vacation kami seperti tahun2 sebelumnya..

sejarahnya bermula.. selepas aku and kawan2 aku ni habis sekolah, kami akan buat annual vacation means mcm reun
ion la pergi mana2 sejak habis sekolah.. setiap tahun kitaorang akan adakan annual vacation ni..name pn annual kan..kalau korang cari sebelum2 ni punya pic memang x jumpe..aku buat blog ni bru msuk 7 bulan..so yg dlu x sempat nk post ;p

so destinasi kami semenjak 5 tahun ni..masih lgi di tempat yang sama..iaitu di teluk batik perak.. teluk batik n
i dah ibarat macam rumah kedua dah bgi kitaorang...sebab mmg pergi situ je..so x ada la jauh sangat from teluk intan..about 1 hour mcm tu la, depends jugak cara pemanduan..yang beza nya cuma member cukup and x cukup je..biasala sembang melayu kan,so peringatan untuk diri sendiri jugak..ok *take note.

ok aku xnak membebel banyak..korang layan je la k gambar2 ni..sambil2 tu nak promote2 jugak member2 yang hen
sem2 ni..hehe


seperti di jelas kan sebentar tadi..nama pun ja
nji melayu kan..janji nk gerak pukul 3 petang..tup2, pukul 4 petang jugak la baru nak gerak..ok tu dah biasa..tak melayu la kan kalau tepati janji =P


ok, 1st destination kami adalah pergi ke 'giant' untuk beli barang-barang bbq



samapai je giant teros lari pecut pergi beli ayam yang dah siap di peram n di potong...so sampai sane nanti just bakar je


okeh..dah sampai pun teluk batik..so macam biasala perkara wajib mesti buat..apa2 pun posing dulu..hehehe




lepas habis berphotoshoot..siap2 pasang khemah.hari dah nak malam



masing-masing menunjukan skill nak bakar arang..maklumla ade yang budak pelapis la, budak kembara la, budak pengakap la..mcm2 budak la




lepas je habis makan and kemas semua... ni la part yang paling best...kitaorang nama kan permainan ni ' the true', permainan ni kitaorang main macam soal jawab,yang pasti si tukang nak jawab tu haruslah jujur..kitaorang letak botol kat tengah-tengah bulatan kitaorang buat...then pusing..so kalau kepala botol tu berhenti kt arah siapa2..dia la yang kena soal..so ask him everything...tak kira la apa2 soalan pun.. yang tanya tak puas hati ke semenjak berkawan ni,ade yang menekan2,menasihat, luah perasaan..and macam2 la soalan..aku pun tak sangka akan buat permainan ni.dah macam citer hindustan dah..hehehe..but secara tak langsung dapat mengeratkan lagi hubungan kami sebagai kawan =)


lepas sesi meluahkan perasaan tadi..main la game sikit..supaya tak mengantok..korang jangan salah anggap pulak, kitaorang bukan main judi..tapi main permainan ala2 kampung yang di namakan permainan "cangkui kad" hehe..pernah main tak..siapa kalah kene push-ups..


jam pun menunjukan pukul 5,time tu semua dah start tido..angin kuat gile...sejok kot...



sebelum balik..kitaorang mandi la dulu..rugi r datang tak mandi..time ni mandi kul 8..air tak da la sejuk sangat..yang buat sejuk tu angin kuat..orang pun tak ada lagi time ni


lepas je mandi, and kemas2 barang semua.. seperti kebiasaan nya..datang dengan photoshoot, balik pun mesti la dengan photoshoot..hehehhee..ni kawan2 sekolah aku.. 1 kelas lagi.actually banyak lg yang tak dapat nak join...banyak lagi yang kacak2 jugak..hihi..mari2 pilih yang mane nak =P



SEKIAN, semoga persahabatan ini kekal hingga ke anak cucu =D


17 comments:

miss-nabil said...

fuh~ sangat best okay ! -____-'
best gila korang punya game yang sesi luah perasaan tu. hihi :D

aizadalias said...

nanti try la buat..series best ;p

Seneorita Baharin said...

nicee entry.. :)

AmirahSM said...

syok nyaaa..lme dh x berbbq..

mira maisara said...

amboi aizad alias..bukan main smart rambut kamu ye D:

Allya Riff said...

okay tu teluk batik dan marina island. yeahh :)

fazzlim said...

best nye bbq..dh lama fazz xbuat bbq :'(

FadzMeera said...

bestnya..
game the true tue best :)

aizadalias said...

senorita : thnks =)

amirah : baik buat nnti kempunan =p

mira : xde la biasa2 je..hihi

allya : owh tau eh?hahaha

fazz : jgn la ngis..haha,t buat le

fadz : t buat la =)

sOnatA sALjU said...

wah picnic juga . mcm best je kan . huhu byk lanun juga kew ? hee .

Cheyah said...

Bestnye! Teringat pulak zaman skola dulu..

Nana said...

bestnyeeee..jeles ok

Nur Aischa said...

wahh seronoknyaaa, dah la tgh rindu kwn2 skolah ni.. :(

Puteri Biru said...

guys mmg selalu kan wat vacation style camni, beli barang, masak, makan n lepak reramai. gurls nak kumpul camni mmg payah.

Firdaus® said...

best la dapat camping sama2 dgn kawan2.. =) nak cakap satu..gigi ko cantik bro =)hahahah..

do follow my blog ye =)

rubi.is.me. said...

sangat cemburu. kbaii

NURUL NATASYA AMIR said...

Ohhh ensem siot aizad..Kahkahkah!!