Tuesday, August 16, 2011

terima kasih bio-oil


seperti yang korang tahu dan sedia maklum..bio-oil ni macam ubat jampi serapah serba guna la bagi aku boleh menghilangkan parut lama dan parut baru, tona kulit yang tak sekata, kulit kering, stretch mark n macam2 lagi la.. disebabkan member aku jery bertanyakan bio-oil kat aku sama ada ok ke tak.
tros rase nk update and buat testimoni produk bio-oil ni sekali..mana la tahu kan dapat sponser bio-oil seumur hidup ke..saving sikit hahaha..coz produk ini agak mahal la bagi aku..
RM30 something for 60ml..korang leh cari kat mane2 farmasi or guardian n watsons maybe.




ko tak percayakan muke aku dulu terok time demam campak....
haaa..ni la dia...perh.. waktu yang sangat tertekan dan sangat2 kurang keyakinan...sedih je rasanye..nak tengok cermin pun dah xada perasaan..rase nak pecah kan je semua cermin kt depan mate..rase nak simbah je asid kat muke semua orang..haha (emo lebih)


berminggu2 jugak la tak keluar rumah, duk betapa je dalam rumah...kawan datang rumah pun segan je nak jumpe..

gambar time demam campak =.=
(tak kan asyik nak tunjuk gambar smart2 je kan)



terima kasih kepada bio-oil yang bnyk membantu..sekarang saye boleh keluar rumah dengan happy nye...yeyyy

gambar syok sendiri




see tiada lagi jeragat dan parut..aku pakai benda ni sebelum tido coz bila korang pakai waktu pagi tambah2 nak ke kelas tu..muke korang akan nampak macam berminyak sangat..nanti dengan panas + peluh lagi rasa macam kurang selesa..aku guna pada waktu malam..sebelum tido tu sapu la kat muke.. n doa2 sikit.
tawakal dah buat..kena la sertakan doa tu sekali baru la betol ye kawan2 ^^
tapi benda2 macam ni korang kena la rajin.. beauty is pain kan..hihihi..ok bye.. salam~

47 comments:

ieda said...

boleh jadi duta iklan bio-oil ni

aizadalias said...

hahaha... kene reject je t..hehe ;p

::dAuZsHaNLeY:: said...

waahh..giler berkesan! bersih je muka ko..mantap lah!

aizadalias said...

hehee..xada la..biasa2 je =D

Azila Aini said...

omjaaaay. terok betul muke kene demam campak ! i dulu nasib bek muke kene sikit je. badan yang mendukacita kan ! tp alhamdulillah now da ok. tahun bila u kne nie ? gile beze kot ! plastik la u nie. hahaha :p

aizadalias said...

u budak2..memang la kene sikit ;p
ye saye plastik.hahaha

Azila Aini said...

eh eh ! i kene awal tahun nie kot. kat muke nie pon tinggal sikit. ahisssh !

♥ cik_farah ♥ said...

betul eh elok?
nak try nie..
sebab kulit kering la.. huhuh

aizadalias said...

azila : pakai la bio-oil..hilang la t ;p

farah : yup2..promote bio-oil ni..hehe

Hidayat MY said...

uiyoo..camtu ek org kena demam campak..huhu.
nnt nak try la bio oil..muka berkedut2 ni..aging kot..ahahahha

aizadalias said...

ko x penah kene ke wey?berdoa je la wey...hahahha
pakai2 bgus untk kulit =D

shekyn chipsmore said...

wei apa kata hg jadi duta bio oil..hebat gila!!untuk jerawat msty bole an..nak try la..hee:)

aizadalias said...

hahhaa..mcm mengarut je nnti ;p

jerawat pon boleh rsnye =)

Cik Bell said...

bio oil mmg berkesan..!!

me | is | aku said...

seriously? >_^

aizadalias said...

cik bell : yeaa..ade geng..haha

me is aku : yup2..try la ;)

Nur Saina (AntooUngu) said...

wahhh sgt berkesan! tp npe sy pkai mcm takde effect..kulit kebal kot =.=

aizadalias said...

hehe..berapa lame dah pakai..
kalau 3,4 hari mmg ssh skit nk nmpak effectnye ;p

fadzlynniza said...

eh. sme doe weh. aku punn nga pkai bio oil tu. mahal seh. =) bpe lme ek nk nmpk hasil nye ?

aizadalias said...

erm 2 bulan jugak la..ingt senang ke nk hilang parut..hahaa

Nurul Husna said...

seriously? lpas nie leh lah pkai bio oil. truknye dmam campak you. bape lame bru die hlng you?

aizadalias said...

series la makcik..hehe..2 la trok gile..erm lebih kurang 2 bulan mcm tu la =D

Eyka said...

dasattnyerr~ -.-

#untggg laaaa...leps ni bolehh jadi duta bio oil dah nii! haha:P

aizadalias said...

hehehe..xada untung mane pom ;p

Amna.Qadeeja said...

haha dlm duk demam cmpk tuh sempat lg bergambo ye dak?

err xske ngan bau bio oil heee da byk kali try tp xboleh ;D

aizadalias said...

jgn la letak bnyk sgt..sikit2 je..biasa la tu ubat..yang pahit 2 la penawarnye..hehe ;p

Yuyu Musa said...

aku pun pakai jgk bio oil..
nama je minyak tapi dia akan menyerap kt kulit..lembab je rasa kulit..hihi..parut mudah hilang..

starzieti said...

saye pakai bedak sejuk je. terus hilang. ajaib ! haha.

iefa ujang said...

ahahaha...kaya la syarikat ni sbb ada org da tolong promote :)

aizadalias said...

yuyu : ye la..patot muke ko bersih ;p

zieti : bedak sjuk pn boleh..tpi makan taun la..hahaha

iefa : diorang mmg dh kaye dh..ihi

Faraa Eiman's said...

fuyoooo ;p

AlyNn NyzAa said...

bkEsan nyEr.....! tEruk nyEr muka aizad wktu dmam cmpk uh....tP skAng da encem...:)

amni azmira said...

before and after..
terlihat keberkesanannya..
bio oil plihan terbaeekk..^^

aizadalias said...

=D

yaya_flanella said...

cian dah besar baru kena chicken pox. hihik

Nurmaisarah Ismail said...

Seriously, bio-oil memang bagus! I use it too :)

Ain Zulaikha said...

perghhhhhhh penangan bio oil terus jadi hemsem

Miszyuyu said...

skg dh emsem ye aizad =p.. alamak takotla..yuyuk lom pnh kena ciken pox lagi :s

♥ Cahaya Pelangie ♥ said...

kan2? hebat kan? berbaloi beli walaupun mahal. pakai cuma beberapa titis pun..

MiraHadi said...

bio oil mmg bagus pun...dulu time excident banyak giler parut..ade kwn suggest guna mederme..tp bila sampai kat farmasi,staff farmasi suggest guna bio oil..alhamdulillah,parut ilang dgn cepat...

SABUN SUSU BERAS MURAH said...

nak tanye mcm mne awak pakai ni?just sapu je ke seluruh muke?

SABUN SUSU BERAS MURAH said...

nak tanye camne awak pakai ni?sapu je ke seluruh muka?

aizadalias said...

saya tak ada la pakai dekat seluruh muka, saya pakai dekat bahagian yang ada parut tu je, tak perlu pakai banyak.. just beberapa drop je =)

Shariena Shahabuddin said...

Hello, nak tnya nie, masa kena campak tu you guna bio oil masa campak dah kering ke ?????

aizadalias said...

@shariena : yee sayaa, saya guna time chcken pop tu dah kering.. time dia dah jadi parut.. saya tak pasti kalau pakai time chckenpop tu masih lagi belum kering dia akan hilang. coz bio-oil hilangkan parut

Wafiy Rahmat said...

Terbaikkk

Wafiy Rahmat said...

Terbaikkk