Friday, August 12, 2011

selipar jamban ku

salam 1 malaysia


hari ni sudah 2 kali berturut-turut selipar jamban ku hilang di masjid..ni cerita pasal yang berturut-turut..kalau nak cakap pasal hilang tu jangan cakap la kan dah berapa kali dah hilang...


adoiii..aku agak tension jugak bile balik berkaki ayam ni..orang duk usha je lepas nak balik solat jumaat tu..niat di hati memang nak rembat balik selipar orang...sib baik la sabar bulan puasa ni..


kalau nak cakap pasal strategi sorok selipar tu..jgn cakap la..bawah longkang..belakang jamban..tanam dalam pasu bunga..semua skill dah buat dah..tapi still ade yang boleh detect..ni budak2 mmg muka selipar btol la..


walau pun sekadar selipar jamban..aku tahu selipar ni sangat popular di asrama2 dulu..seperti korang tahu selipar yg sangat selesa dan mudah di bawa terutama pergi ke toilet nak ber mandi manda..haha..selipar jamban ini dekenali juga sebagai selipar jepun.apa yg jepun pun x tau..


maybe ini lah pembalasan dosa2 silam ku..aku pun pernah rembat selipar orang jugak..tapi tak ade la banyak kali..betul la.."what goes around is come around"..so aku redha sebab dulu pun aku ni jahat jugak..tapi cukup2 la tu hilang nyeee..sampai bilaa?..dah banyak kali dah hilang ni..ermmmmmm =.=




saat-saat kite bergembira bersama dahulu...ohhh selipar jambanku..i will miss u..semoga tuan baru mu menjaga mu lebih baik daripada ku..sob sob sob




lepas ni siapa rembat selipar aku lagi aku rembat kepala dia..hahahhaa..


kalau aku buat macam ni agak-agak hilang tak?..kalau hilang jugak selipar aku tu tak tahu la nak cakap ape lagi kan..


sampai di sini luahan hati aku di petang ini..happy friday 2 all.. salam =)



52 comments:

kak rose said...

uish....sliper pun mau kunci?? protection sunggoh nieh! (^__^)

aizadalias said...

hoish..selipar ni kebarangkalian paling tinngi hilang daripada selipar2 lain..hehe ;p

Chikova_Araishii said...

xley bla lock slipa jmban gk,hahaha

aizadalias said...

hahahhaa...
bahaye la..selipar ni permintaan tnggi..ssh nk jage nye ;p

Jer ... said...

memang jujur la pernah rembat selipar orang ... huhuhu ....

Hidayat MY said...

kakakak..tanam kat pasu tu yg xtahan..ahahahahha..lenkali letak keychain patung2 la kat slipar..nnt org nak curi pun segan pakai ada patung2..akkakakaka

aizadalias said...

jer : mcm x biasa lak dulu2..kene la jujur sikit dlm bab2 ni =D

hidayat : haha..btol gak eh ko ckp tu..tapi aku la malu kalau x hilang selipar tu..aku pakai..aggaa

Rozita a.Halim said...

aku tau sape yg dok curi sipa jamban hang... tak len tak bukan mat indon@bangla jee....upsss arap mat2 indon@bangla dok mara yee..ni andaian aku jee hihii =))

aizadalias said...

hahaha..macam dah biasa kena je?tak tau la kan..x nampk byg2 lagi..idak dh kene rembat dh..wakkaka ;p

haha said...

ape kata letak selipar tuh ats bumbung masjid . mesti takde org panjat nak amek kan . hihi c(;

aizadalias said...

haha..nnti nk ambik jenuh pulak nk memanjat ;p

zie_ira said...

hehe ,ingat lagi zaman dok asrama dulu ,dak2 lelaki tiap kali nak msuk dining hall mesti campak selipar diorang jauh2,dengan harapan selipar diorang takkan di curi,,=='

Amirah Suhana said...

haha pastu ikat tepi tiang :P

dLa Suri said...

seliper siap bermangga? haha

Bluewendy said...

takot kena curi ngan org ke... hehehe..=) cumey lah selipar die..

Nurmaisarah Ismail said...

HAHA lain kali pakai high heels, sure tak ada yang berminat :)

si macho said...

wakakakakka


apehal lawak sgt .hentak sat gi guna selipar jamban wa .nak ? :larikkkk

aizadalias said...

zie : 2 mmg style dak laki..baling jauh2 sliper..takot kene cutri ;p

amirah : eh mcm mane tahu ni..hehe

dla : hahhaa =D

wendy : bukan takot la dh serik..haha

nurmaisarah : mae org g solat jumaat pakai heels ;p

macho: wakkakaka

ahmoi_chanteq said...

selipar jmbn mhl kot...hehe.. len kali mangge tpi tiang.. hehe =]=]=]

aizadalias said...

2 la..skrg dah naik harga kan..pandai je diorang naik..dh ikat dh kt tiang ;p

Husna.Ma said...

lol. sabo jelaa~ :D

Hurun Akita @ Ciktika said...

MIAHAHAHA..

salam... just nak gtau...entry ni lucu...haha :D

aizadalias said...

una : tgh bersabo la ni..hahaha

ciktika : ish org tgh bersedih ni ;p

MiraHadi said...

teringat zaman teknik dulu....ada dak sek aku pnh mangga sliper pasal tkt ilang...hahahhahahaa...

aizadalias said...

hahhaa..biasa la tu..langkah berjaga2 ;p

IZYAN KAHER said...

better wear phua chu kang boot la after this g masjid .:)

if ada org curik pon dari jauh dah tahu sape yang curik !!^^

folo u back(:
--> ingt u're of my seniors on a past few years .. sebab sama nama tp salah orang ! hahah ! HAPPY RAMADHAN btw.

aizadalias said...

hahaha...nk g masjid pon ssh..kne wat mcm2..tu la..haish ;p

owh junior ka? =D

Azila Aini said...

haha. selipe jamban! tebaik (: kang if taknak ilang lagi. pergi tarwh takyah pakai selipe ok. pakai plastik. u kan superPLASTIK ! :p weeeek

Hafeesz Amran said...

mak oi...siap nk bergari selipar jamban tuh..huhuhu

Liyana Zahim said...

Meh nk bg tips..
Lau nk p mesjid tu tayah pkai sliper elok2 sgt.. Pkai ar len sebelah.. Sblh.. Kompemla org tak curi.. Ahakss..

Pehtu lg stu pray sliper tu tak pon simbah cat cam ah long tu sblh.. Kompem org tanak ambek.. Wuakakkakakaka~

Yg pkai mangga ni bkesan gak ape..

Ce terai ce terai.. Muahah~

aizadalias said...

azila : bik x payah pakai lngsung..jadi org sakai..haha

hafez : safety bro..agaga

liyana : ish pakai sebelah lain nnti org kate gile plak cik kak oi..hehe ;p

iefa ujang said...

rantai kat leher la...kompom xhilang dah...ahahahah

Azila Aini said...

haha. bukan selalu nak jadi orang sakai dey ! :p u kang mmng kadang2 sakai. haha, OPS! lala.

aizadalias said...

iefa : haha..xkn nk solat berantai plak ;p

azila : bukan kadang2..mmg sakai..haha ;)

Feza said...

nasib la dowh. maybe org yg rembat selipar ko pn kehilangan selipar gak so dia rembat je mana-mana selipar. pencuri asal tak diketahui. apa aku merepek ni. haha. ^^,

Azila Aini said...

baguslah ! :p

♥ Dea ♥ said...

pakai kasut je la... hehehe

aizadalias said...

feza : haha..btol jugak 2 kan

azila : ok bgus ;p

dea : ish lagi la hilang klu pakai ksut =D

sha my heart said...

kesiannya dia.. tak pa, tak pa.. setiap perbuatan kita ada blsnnya..

kena bnyk bersabar =)

aizadalias said...

hehe..2 la =)

LUTFI SYAFIQ said...

hahaa. sampai berntai2 bagai. aku gerun tgk. konfem xhilang wei. hahaha

aizadalias said...

kadang2 hilang jugak..diorang bawak cutter..hahahhaa

Amna.Qadeeja said...

haha pemes gak kejadian ilang sliper nih.. smpai eh kat sane keh3

pehh hebat jgk rantai sliper cmni hhaha

kaki ayam jela,xpun pakai stokin je xla kotor sgt kaki tuh lalalaa

aizadalias said...

pakai stokin pastu simpan dlm poket yee?hahaha ;p

t e m b u m e said...

kene pakai boot la camni. haha

aizadalias said...

btol gak..pstu leh main bola tros ;p

Nurul Iman Rosman said...

life is KARMA.

haha :D

eja said...

lps ni pkai slipar yg wt ngn botol air tuh kompem xde org nk curik..

aizadalias said...

nurul : yup2 =D

eja : owh ade ke slipar wat dari botol air?hahaha

syasya said...

hehe kesian....x pon bukan niat org tu mencuri...die gune selipar u tok amik wuduk kot? hehe pastu tertgl kat sane.lg pn selipar u nmpk mcm selipar wakaf je

aizadalias said...

hahaha..slipar wakaf selalu nye terompah ;p
tapi myb la kot kan =D

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha.slpar jepang pon nk kene tmbat elok2 gak er..xpe syg brg kannn.kene jage ;D