Saturday, December 10, 2011

Farewell to Freeway











sedih di hatiku bila bunga, dipetik orang ditaman,walau bla,bla,bla,bla $#%$&^%*^*^$8...hermm, sejak tiga menjak ni asyik layan lagu ni je.. pergi karok pun lagu ni , maybe kena kot dengan waktu aku sekarang ni.. macam lelaki tak ada la nak tunjuk emosi sangat.. lebih memendam and let it stay.. tak tahu la kan kalau ada sesetengah lelaki bukan macam ni.. kat luar memang nampak happy, kat dalam?


bak kata ketam sing eh waley2 " bawang yang terhiris nampak pada bawang nya, hati yang terhiris siapa lah yang tahu ".


kalau macam perempuan, dia ada masalah dengan orang lain,orang lain pulak tak pasal-pasal kena maki, so sebelum memulakan deeper conversation by yuna.. check tarikh dulu whether mana la tahu kan, nak dekat hujung-hujung bulan ke tak gitu? 



hermmm,aku pun macam orang lain jugak, teringin nak ada someone special ni kan,terasa jelez pun ada tengok kawan-kawan ada makwa/pakwa semua.. last couple form 3, tu pun cinta monyet + lembu ayam.. so agak lama la untill now, bukan memilih, cuma tak nak buang masa, wang , jiwa dan raga.. aku banyak tanya orang jugak, couple sebab apa? coz diorang tak boleh.. macam satu kewajipan mesti kena ada, tak kira la siapa-siapa pun JANJI ADA. takut kena bahan?? amendaaa la dari duk layan apa orang cakap tapi diri sendiri yang merana buap apa.. last-last clash jugak.




" A great people talk about ideas, a average people talk about thing, and the small people talk about other people" 



so, jangan la layan sangat apa yang orang cakap,sayang sangat-sangat pun susah jugak nanti dah clash tak mandi sebulan pulak kan..setiap orang mesti ada aim someone kan even dia tahu,or tak tahu..macam aku mungkin dia tahu and dia buat tak tahu, so aku b
eranggap dia tahu, dan saja buat-buat tak tahu..kebelakangan ni aku banyak habis kan masa aku dengan bersukan, mungkin cara menghabiskan masa dengan lepak dengan kawan-kawan daripada membuang masa melayan perasaan yang entah sampai bila pun tak sudah..




kalau dulu time sekolah aku ni boleh di katakan orang sport-sport la jugak..tapi tak power mana pun..kalau power dah lama pergi REAL MADRID dah..coz kat sekolah budak-budak kelas aku kebanyakan nye budak-budak sport n hyper aktif..so bila dah terlibat dengan aktiviti-aktiviti macam ni, biasalah bersukan tengah-tengah hari kan (malaysia).. so agak kurang smart la kita orang ni..memang la orang kata budak sport ni famous..but kt sini2 je la pun..kat luar..ke laut kot..sapa la nak tengok comot-comot hangus ubi kayu ni kan..tu sebab dulu awek lari...yelaaa,nak yg jambu-jambu je, yg tak berapa nak jambu macam orang gila main bola tengah-tengah hari ni siapa la nak..so time tu tak berapa nak kisah sangat, coz life aku dengan kawan2 aku je..so tak ade hal la..member-member pun time tu anti perempuan, apa punya zaman la boleh anti-anti ni..kira nya siapa couple time tu tak cool la konon..puiiiii..semua sembang je..last-last,yang sembang tu la raja segala jiwang taman bunga..





di sebabkan perempuan zaman dulu suka yang smart-smart je, aku pun jarang la nak bersukan, even diploma pun langsung tak ambik pot..konon nak jadi romeo la,sampai sekarang still tak ada jugak.. dekat 5 tahun dah kot.. sama je tak ada siapa pun yang minat hang ( padan muka).. tapi still ada la jugak bersukan tu, aku suka main futsal and badminton tapiiiii malam je la main.huhuhu 


sekian lama meningalkan bola sepak,sepak pun dah ke laut,then akhirnya di sebabkan masalah jiwa berlaku, aku membuat keputusan ingin kembali bermain bola di Uni aku..coz bila kita spend time benda-benda mcm ni dapat hilang kan stress ye kawan-kawan..








yeaaahh.this is me..fineeeeeeee...memang kalau tengok macam tak reti main kan..malas la nak cerita zaman kegemilangan dulu..nanti cakap banyak kata poyo pulak..biar je la siapa yang tahu,




ni sebab dah lama tingalkan so dah tak berapa nak power sangat macam dulu (tak nak kalah)





sun burn..yesssssssssss

lelaki memang tak boleh lari dari sifat nakal,i means standard la tu kalau kacau-kacau perempuan ke ape ke,tak semestinya kacau-kacau tu means suka bukan???memang lumrah kalau lelaki jumpa perempuan lalu lalang ke..mesti buat bunyi tikus,padahal bukan ada apa pun, pastu blah mcm tu je..mcm aku ada target for someone, but this is long time ago,it's about 3 years, i'm waiting on you,aku tak tahu la apa masalah nya, i'm try to change like u want,i low my ego when i with u,i'm stop playing game when u texting me, n aku further study kat sini pun bersebab #$%$^%*^$..mungkin bukan masalah suka,mybe masalah kepercayaan...aku tak salahkan dia.coz aku tahu dia perempuan yang baik..mungkin diri ini masih banyak perlu di perbaiki..hermmmmm nampak nya dia betul-betul pergi,baiklah selamat tinggal pujaan hati..mungkin aku patut terima ini " menyintai tak semestinya memiliki" semoga berbahagia awak =.=







" cinta itu ialah bila kau sanggup mengalah demi lihat si dia gembira"





10 comments:

Jerr said...

Hahahha . Nice story . Macam kenal je ayat tu . Hehe

Mimi Nur Farahin Hassan said...

walaupun enty ni panjang. tapi best dibaca sebab ia kisah yang memang selalu berlaku. saya doakan awak semoga dapat jumpa jodoh awk. mungkin dia belum muncul lagi sebab tu awak tak jumpa. =) Saya tak setuju sebab kenapa orang couple sebab tak semua macam tu kan.. apa-apa pun entry ni best. berjela jela pula komennya haha.

dinazmanja said...

alolo..cdehnyer bile bace..xsgke atok sy ni jiwang gk yer..sbar eh..mybe ejad akn dpt gurl yg lbeh baik..kite xtau..jodoh sume da ditentukan..xmau cdeh2..happy slalu ok.. >.<..

iefa ujang said...

cinta yang di cari pasti akan pergi . . . tunggu . . . sbb ade yg trbaik akan tb

Bella Ayub said...

hahaha.. gudluck

aleeza huda said...

wahhh 0.0..
takan nak give up kot.baru 3 tahun tunggu.tunggu la lama lagi wei,haha.

papepon,gudluck pacik sekalian :)

::Nadia Amirah:: said...

Sabar noh ijad. Berdoa je la. InsyaAllah ada la tu yang terbaik untuk ko. Chill okay. Good luck. :P

nasha sanza said...

ok,maybe bukan jodoh awak dengan dia,tak semestinya kita kahwin dengan orang yang kita cinta,maybe ada yang lebih baik...

Nurul ain said...

semoga cepat2 dpt jodohh yer.. :)

Anna Aziz said...

ehem. pakcik ejad. janganla sdey. insyaAllah. lelaki yg baik utk prempuan yg baik. berusaha jd yg baik utk dpt yg lbh baik oke. Allah tu adil. Doa slalu. insyaAllah jodoh tu ada. :)