Friday, November 18, 2011

Lafaz Yang Tersimpan

salam




hari ni hari jadi mak aku."happy bufday mama,semoga panjang umur =) luv u"
tapiiiiiiiiii, kenapa kata2 ini selalu terbuku di hati?aku teringin nak cakap macam ni kat mak aku, aku nak sangat...nak sangat2...tapiii aku tak ade kekuatan untuk cakap macam ni...memang la orang kata..ala mak sendiri pun nak segan ke...lepas tu hati yang hitam pulak cakap...ala relex r banyak lagi masa,dah tua nanti cakap la...aku tak tau la nak cakap macam mana..korang tak rasa apa yang aku rasa..sebagai lelaki,terus terang aku cakap berat sangat,ape yang aku rase di hati ni tak terungkap..bukan tak sayang..siapa tak sayang mak wey...yang teruknya aku ni,yang aku tahu call mak aku mintak duit"mama duit dah habis" bukan nak tanye sihat ke tak orang tua tu...pastu dah masuk duit bukan nak cakap terima kasih ke apa...ermmm tak guna betul aku....



aku ni dah la selalu menyusahkan mak aku,mak aku kerja jauh2 hari2 nak cari rezeki..kerja kat politeknik sabak bernam..rumah kat teluk intan..agak jauh perak ke selangor.hari2 ulang alik..reason sebab tak nak duk selangor..sebab nak dekat dengan anak2 ngn family..mak aku sanggup korban.hari2 pergi kerja jauh2 naik kereta sorang2.kalau ape2 jadi kat dia macam mane.bukannye nak tanye khabar mak aku..bawak kereta elok2 ke..dah makan ke?sihat ke?...tapi sebaliknya,mak aku yang selalu call aku cakap macam tu...erm sedey r ngn diri sendiri ni ='(




aku hanye call parents aku bila aku nak duit je...tapi yang lain??parents aku je yang selalu call aku.memang aku tak guNAAAAAAAAAA.
"Ya ALLAH ya tuhanku lindungi la kedua ibu bapa ku"




kenapa la susah betul nak mengunkap,nak tunggu tak ada baru nak menyesal?macam tu ke AIZAD??
aku tak tahu betapa gelapnye dunia ni kalau tiada mak ='(
dan aku tak boleh bayangkan macam mane nak teruskan hidup bila tiada mak..






"Mengapakah sukar menyusun bicara,meluahkan rasa menuturkan sayang,kasih yang terlimpah hanyalah sekadar tingkah,cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia"




"tiada lagi ertinya pengucapan,andai akhir nafas di hujuung helaan,sebelum mata rapat terpejam usah biar kehilangan menggantikan lafaz yang tersimpan"





bila aku dengar lagu ni..confirm ='(

hayati lagu ni,akan rasa apa yang aku rasa,





Lafaz yang tersimpan-UNIC







sedikit cerita yang mungkin tak layak diceritakan,tapi mudah-mudahan dapat di ambil hikmah untik kita bersama serta di berikan kekuatan daripada menjadi lafaz yang tersimpan.


hargailah mereka ketika mereka masih ada





15 comments:

Azila Aini said...

selamat hari lahir mama :) hehe ! semoga cepat dapat menantu (!_!) grrr

starzieti said...

same macam adik org, bile nak duit baru kol. -.-

Nabila Byla said...

kdg2 kasih syg 2 xboleh diungkapkan dgn kata2...

zafirahtajudin :D said...

lain orang, lain cara utk tunjukkan kasih sayang :D yang penting, dalam hati sentiasa ingat.

aSk ZhYe said...

^__^ best~ touching pla hihi~ stuju ng previous comments d atas tu..

Yasmin ♥ said...

Selamat hari lahir mamaa ! hihi
Jom joinn GA Saya ! :D

awinfaizny91 said...

moge jadi anak yg soleh plak pasnih..=)

rubi.is.me. said...

Kimsalam kat mama taw.. Awal disember nih jadi datang =D

miRa'e said...

sama la kite pon cmtuh..kdg2 susah sgt nk ckp.. xtau la nape segan sgt padahal mak sendri kn.. :'( i wish i can change this..

yanieyeap said...

klo awak tak dapat lafazkan..awak taip la gune mesej..insyallah mama awk pasti tersenyum..btw salam maal hijrah.. :)

Dewi Batrishya said...

Tp x suma rasa syg harus dilafazkan..
Kadang2 cukup dgn hanya tindakan.. ;)
One day u will be able to express urself to her..
I know she knows how much u love her. :)

alyaclumsy said...

tersentuh :'(

iefa ujang said...

sma la kita . malu nk ucap bnda2 gitu . . . tapi xucap pown xpe jnji kta tahu hrgai n hormat dorg .

♥e'in♥ said...

laa.. nape lak malu? cube peluk mak tu.. sejuk je hati..

Mimi Nur Farahin Hassan said...

saya yakin walaupun awk tak lafaz kan rasa sayang awak kat mak awak,mak wak pasti tau yang awk sayangkan dia. sebab mak awk yg lahirkan awak, mak awk yg jaga awk dari awk baby lg. sudah tentu mak wak kenal awk sepenuhnya. tapi lagi indah bila awak dpt luahkan rasa sayang awk kat mak awak. =)