Thursday, August 25, 2011

menjadi sadin di dalam van

salam =)


hari itu...semua orang sebuk membeli belah untuk raye..aku pon buat2 sebuk jugak nak beli..maklum la nak raye kan..tapi cerita aku bertambah menarik bila jumpa kawan2 aku beramai2,memang aku tak lupe punya la peristiwa sadin semanis kurma ni =D




cerita nya begini..aku pergi la lepak umah sedara aku hari tu kat kl untk beberapa hari..then kuar lepak la dengan member2 konon2 nk beli la ape yang patut untuk raye ni kan..diorang hakim n syawal namenye..syawal???pelik eh name syawal??name dia mmg syawal ok..mentang2 la nk datang bulan syawal..haha.


berjalan punya berjalan sambil TERcuci mate2 ni..terjumpa la member2 yang duduk 1 taman kat t.intan..ape lagi pang pung pang la jadinyee..sembang macam kat padang bola..#@%#&^*&(%&(()*)..pum pang punye pum pang kami pon berjalan la membeli beramai2.


nak menunggu sorang2 beli memang mengalah kan perempuan..semua kedai nak masuk..belek2..cuba puluh2 pasang baju semua..pastu apah pon tarak beli..ceit menyusah kan org je..sian pekerja2 tu penat lipat baju balik..haha


lepas habis je menyusahkan orang semua..kami pon cakap la kat diorang yang kami nak balik..kereta kiteorang park kt t.s
then diorang nak hantar kami....katanya naik van..masuk kami dah ade 11 orang kt situ..muat ke aku tanya??depe kate bantai je muat la,lagipon dekat je...kami pon join la diorang..


sampai je dekat van.. " mak aiiiiiiiiii..muat ke weh ramai2 nak sumbat van ni"?? kate aku..diorang cakap ala muat je..naik je..sumbat je yang mane dan..cepat2..nak berbuka dah ni..kami pon naik la...nah haiii..macam sadin di buat nye menyendat2 semua...siap ade roti yang tak paham tu..korang tak puasa ke?kantoi?hahaha ;p



gambar mangsa2 keadaan




sampai je di traffic light pertama, dengan penuh kesesakan jalan raya serta kegelutan yang bertarung nyawa di dalam van itu..tiba2 kami sedar semua orang di sekeliling kami sedang usha kat kami yang duduk dalam van tu..omakkkkkkkk..malu weh...dah la jem..adoi siap ade yang gelak2 lagi dalam kereta..ape lagi..ramai2 tutup muke la..hahaha...agak 30 min jugak la dalam van tu..semua badan dh sengal2 dah..driver n org depan je yg selesa..
(tiba2 driver dan si pembantu driver tanya)




wan : jat ko park krete dekat mane??dalam t.s ke?


aku : a'ah..korang drop je kiteorang kat tepi jalan ni


wan : xpe2..aku hantoOo ko kat dalam entrance t.s tu..nak hujan ni


aku : biar betul wey??jgn wat lawak.cukup la ni dah ramai orang gelak kn kita, ko lgi nk turunkn
aku depan2 entrance t.s tu?


wan : ok dah sampai..hahahahhaha..




uwaaaaaaa..gile ah..ramai gile manusia kat situ..dah la yang masuk entrance tu semua kereta power2..ferari la..skyline la..bmw la..tiba2 ade van klasik pulak yang masuk..memang semua orang usha la kate ko.dengan sadin nye lagi..mmg segan gile tak tau nk ckp mcm mane..turun2 je van semua orang gelak..kami dah tutup muke pakai plastik beg pun cukup...pastu diorang siap menjerit2 lagi dalam van...owh tidak..kiteorang terus bla msuk ke t.s..wakakkaka..tu la pengalaman sadin yg paling lawak bg aku..hehehe


nway thnks korang coz sudi tumpangkan..even amat memalukan but it was a nice moment i hve..bila pikir balik..lawak gile tp best..hehhehe


memandang kan hari raye tak lama lagi..dikesempatan ini,nak mengucapkan selamat hari raye kat korang2 eh maaf zahir no batin..hehe..salam ^^



8 comments:

Иʋяʋ˩ Ǫʋяαттʋ˩ ΔιИι =Ɖ said...

hahaa,, mmg lawak laa. pengalaman tu kan, hehee. org usha-usha, so jadi artis jap la yee...

aizadalias said...

artis ape..malu kot..hehe ;p

Nurul Iman Rosman said...

HAHA! lawak lawak.

teringat plak citer saye dulu time belajar kat poli sebab sy bwk van jugak. bile drive sorang2 pon orang gelak, sebab keta besar tapi cume sorang je dlm keta.

bile dah ramai macam sardin, lebih kurang 9 orang dlm van lagi lah orang gelak kan. kuar2 keta je, mesti orang dok jerit 'sardin weh!'.

HAHA! tapi mmg sonok lah pengalaman sardin2 ni. ^_^

aizadalias said...

haha,2 la..kalau semua sempoi xpe..tak terasa malu sangat..bukan senang nak jdi mcm ni..hihi ^^

missShue said...

hehee...lawak la...da pnat ensem2 kuar pas 2 kena jd sadin plak...
xpe2 bkn slalu bleh gile2 mcm 2...hahaa

Izyan Masri said...

EYH WHAT HAPPEN TO UR FOLLOWERS?KENAPA KOSONG TERUS TU?

imymemine said...

entri ni, baca la berapa kali pun.
mmg lawak abes. hahah
smpi senak perut pun ada..
sadinsadin..

aizadalias said...

izyan : mane ade la..u tgk la btul ;)

imyme : macam penah jadi jugak je?hehe ;p