Monday, August 22, 2011

alhamdulilah..rezeki bulan puasa =)

jam menunjukan 4.40 a.m
aku still tak boleh tido..baru balik dari rumah sepupu setelah 5 hari betapa kat sane,shopping raye konon..ceittt..aku pun dengan tak sengaja TERbuka 1 websde ni..then tiba2..speechless


(3 min kemudian)


aku diam lagi..tengok balik..tutup balik..then log in balik,log out balik..restart komputer mane tau cacat ke..tutup modem jap..tutup lampu,amenda aku merepek..betul ke aku ni?






syukur alhamdulilah..aku dpt sambung study di UTEM..then aku tros pnggl mak aku yg tgh masak kt dapur untuk bersahur tung tang2x bunyi tu..waaa,mmg x caye and tak mengharap ape2 pun setelah kecewa..hihi..myb rezeki bulan puasa..dengan berkat doa mak..aminnnn ;)


aku baru nak bercadang nak jadi blogger yang tegar sepenuh mase,baru je nk fight fatin liyana..anyonyonyoynyo..gurau je..dia 2 hot..sape la aku ni..haha....cuti2 panjang ni la baru nak layan blog kan..hihi..pada kawan2 yang lain gud luck ok..aku sentiasa berdoa untuk keluarga ku,saudara dan kawan2 aku semua =D




"Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud : " apabila seseorang itu mendoakan untuk saudaranya di kala ia tidak ada, maka berkatalah malaikat: "Kamu juga menerima sebagaimana doamu itu" . (Riwayat Muslim)
menurut hadis di atas mendoakan orang lain, maka doa yang diminta tidak akan berkurang dan ditolak sama sekali kebaikannya sepertimana dia mendoakan untuk saudaranya itu, apabila kita mendoakan orang lain, maka para malaikat akan mendoakan untuk diri kita..


moral of story..tak rugi apa2 pun kalau kita doakan kebaikan untuk orang lain and x dapat ape2 pon kalau kita busuk hati ni..hee, salam =)




15 comments:

Azila Aini said...

Tahniah Dear Aizad :)

Salwa said...

dapat sambung study ye. Tahniah dan selamat berusaha. ;-)

Nur Aischa said...

wahh dpt sambung study ya. tahniah :D

aizadalias said...

hehehehe...tq2 ^^

Husna.Ma said...

huhu. tahniah la jad. rugi ak x apply utem skali lagi. haish. xpelah rezeki xde la tuh. ni first choice ko ke?

syura said...

wah, tahniah:) tapi ni upu rayuan ke? hurm~

aizadalias said...

una : tq2..erm nnti ade la rezeki ko tu k =) .. x ni scnd choice..tp ok la still tak lari kos aku tu..hehe

syura : erm tak tau la nk ckp..coz rayuan pnye tak kuar lagi..hehe

missShue said...

wah,,,congrats ye... :)

iefa ujang said...

alhamdulillah...congrats aizad :)

fadzlynniza said...

alhamdulillah. best nye dpt stdy kt UTEM. sbb UTEM mmg prefer untuk cos mekanikal kn. bgus2x. =) gdluck. jd org melaka la plak kau. hee

farahinrazak said...

eh, kite same kos. hee. jumpe kt sne. insyaAllah;)

deqlis said...

TAHNIAH,,, dan moga terus sukses dan dirahmatiNya...

selamat hari raya dari sis..:-)

aizadalias said...

shue : tq ;)

iefa : tq ;)

farah : owh y ke..hehehe..insyALLAH =D

deqil : tq..n slamat hari raye sis =)

yien. said...

congrate :)
bile msuk nye?pas raye kn ?

aizadalias said...

a'ah la ain =)