Tuesday, August 2, 2011

korea korea korea

Assalamualaikum =)


rutin harian ku yang membosan kan sejak cuti..di sebabkan itu TERlayan la citer-citer korea ni..demam korea aku dah kembali..uwaaaa..ni lah citer yg aku dok tgk ari2...so far memang best..xada la mati akal duk rumah ni..


City Hunter

City Hunter ni diadaptasi dari satu novel yang terkenal di dunia oleh Tsukasa Hoio Jepang dan
di sebabkan korea akan menjadi remake pertama dan cerita ini dah jadi famous.
Lee Yoon Sung (Lee Min HO) tapi aku panggil dia ni gu jun pyo terbawak2 tengok cerita BOF..haha..dia ni bekerja di Tim Jaringan Nasional Gedung Blue Komunikasi dan menerima Ph.D di MIT.. manakala Kim Na Na (Park Min Young) seorang atlet judo yang bekerja sebagai pengawal untuk tempat tinggal president..action punya action last2 dia ni syok dekat gu jun pyo..mcm tu la lebih kurang cerita nya..tak boleh nak cerita habis coz cerita pun belom habis tengok lagi..tapi seriesly so far cerita dia memang best =)



Smile Mom



Cerita Smile Mom ni ikut apa yang aku tengok setakat ni ada tiga hot mama la nak dikatakan..tiga2 mak ni control anak2 diorang..salah satu hot mama ni..nak menjadikan anak dia artis korea yang terkenal Shin Dal Rae..lepas dah terkenal apa lagi mak dia mesti la nak calon untuk laki2 yang kaye kan tapi Shin Dal Rae suka dekat orang lain..setakat ni je la boleh citer..cerita belum habis tengok jugak..hero n heroin dalam citer ni semua smart2 and lagu2 pn best =D




Running Man



Running Man adalah satu korea variety show yang terkenal dan bagi aku ni salah satu game show yang sangat2 best..boleh tergelak guling2 wooo wakakakaka..dengar memang kelakar..cuba la try tengok..member aku cakap game show ni dah lama..maklumla aku baru nak tengok sebab dulu time study mane la nak sempat tengok kan..selamat la diorang ade ulang balik..hehe.
Game show ni macam explore race yang lawak la..ada 2 team kene selesaikan misi diorang masing2.
tapi ape yang pasti guest yang diorang jemput semua nya artis yang hot2 macam kumpulan 2pm, BigBang, DBSK, Ft Island, Kim Hyun Joong(BOF), girl generation and macam2 la hot2.haha.







Korang jangan risau..semua rancangan-rancangan ni sedang di tayangkan di channel oneHD(393) HD lagi tu korang leh tengok..ok sekian untuk hari ini..hihi..salam ^.^1



13 comments:

Amirah Suhana said...

city hunter besttttt!!

Maria Takiya said...

tgk citer heartstring lagi best ~

LyNn AnaLya said...

seriously, cerita city hunter memang best sangat!! mmg follow since first episode ;)

aizadalias said...

yeeaayyyyy..city hunter mmg best..lee min ho..haha =D

Husna.Ma said...

korea boleh buat ketagih ouh. haha. adik ngn akak ak pon layan city hunter tuh.

aizadalias said...

untung la una...adik beradik layan..haha =D

atiqa aris said...

nape semua org suke cite korea ah?sy suke pelakon die yg popuan je comel cm anak patong.hee

nuha ahmad said...

suka giler tengok game show korea,memg kelakarlah..
psstt try lah tengok oh!my school...best jugak!

=)

aizadalias said...

atiqa : sebab diorang putih2 kot..hehe ;p

nuha : 2 la..my school pn best jugak =D

Nurulee said...

Lee Min Ho! xD <3

miss Tira said...

running man...
family comes here...
heroes...
star king...
strong heart...
smile, mommy...
lie to me...
dan bnyk lagi...
adoiii....cian kt mata layan korea yg best2 nie...hoho :)

aizadalias said...

haha..tau xpe..slamat la semua citer best =D

sha my heart said...

minat korea jugak..
rasa agak pelik dan jambu sikit sb llki biasanya tak minat korea, tangkap nangis katanya..