Tuesday, January 29, 2013

year 2



Memandangkan cuti sem yang amat membosankan.. so aku merajinkan lah diri nak update blog semantara ada masa ini kan.. bukak phone tengok gambar-gambar, haa boleh la jadi bahan nak post. just 1 and half year left before grad. agak lama la jugak sebenarnya. tapi pejam celik pejam celik dah nk habis pun. jangan pejam tak celik-celik udah la. diri ni masih banyka lagi perlu di perbaiki. sobssss



nasib baik tak nampak moncong aku =p

































machines ni di panggil CNC (computer numerical control). untuk projek ni terdapat dua machines iaitu cnc milling machines dan cnc lathe machines. lathe machines untuk membuat produk yg berbentuk cylindrical dan manakala milling machines untuk membuat produk di bahagian permukaan. nak tahu lebih lanjut sila tanya encik google yee.

kalau korang nak buat sesuatu produk korang kena design dulu pakai cad software, lepas tu korang kena generate code.then code yg telah siap di generate transfer ke machines..then time machines buat kerja kita boleh usha sambil makan kuaci .tup tup tup siap haha. sebenarnya time diploma dulu dah belajo,cuma lupa. almaklumla mungkin faktor usia..wakakkakaa

ok jom main chess =p




4 comments:

Seneorita Baharin said...

wooo belajar pasal machines eyh...pening kepala den..heee..btw slamat berholiday eyh..keep blogging bro.. :)

aizadalias said...

a'a bru nk belajoo b'blogging..hppy holiday too =)

Feezzy fz said...

cm best je machine tuh.... =)





_____________________________________
www.feezzyfz.my

aizadalias said...

mmg best pn bro..haha