Friday, December 14, 2012

Short Post



Donoe how to start actually,lama sebenarnya aku tak berbelog ni..rasa dah macam janggal pun ada. lantak la.kisah pulak aku.dalam otak ni,macam-macam benda aku nak update.tapi di sebabkan masa yg menceburui ku. Terbatas pulak nak mengHupdate ni..


Sekarang adalah minggu-minggu terakhir sebelum aku melangkah ke final exam.apa-apa pun beban semakin kurang,tapi still ade test di minggu-minggu terakhir..uwaaaaaaaa. aku tak berapa nak faham dengan situasi sekarang ni. kenapa orang lain boleh tiap-tiap malam keluar minum melepak.. seghonok pergi sana pergi sini..tengok kawan-kawan dekat lain pun same. ade mase lagi nk pergi stadium la,pergi mall la, makan cendol kat tepi jalan..tengok wayang midnight..perhhhhh..gua tiap-tiap malam beli bungkus je makan kt umah agak lapoo sikit wat megiee..bnyak nauuu benda nak buat..dah la tiap-tiap hari kelas dari 8a.m-5p.m $^%*&(*^+!!@$(^*W^%$.. 
dari sem 1 sampai la nak masuk sem 4.. jam crdt aku adalah 20 jam crdt.. orang lain paling kuat pun 16 jam crdt =.=

Sem ni aku ade 7 subjek.. so bermakna ia mempunya 7 test, 7 lab test, 7 projek, and 7 final exam.. dan aku dah buat analysis and calculation.. iaitu 1 subjek sekurang-kurangnya aku ambik average dalam setiap 7 subjek la.. average kuiz ade 3 setiap subjek.. so 7x3=21.. setiap subjek ade lab.. so average 1 subjek ade 4 experiment 7x4=28, then lepas dah ade experiment mesti la ade lab report so the same things is 7x4=28… manakala assigment pulak average ade 3.. so 7x3=21. ok tuto aku ambik 1 jela for each subjek so 7x1=7. projek memang tak boleh lari dari kos engineering ni..nama pun  projek.. setiap projek ade report presentation and drawing.. 7x1 and 7x1 = 14 + 7 projek=21 + drawing7x1=28..then beli bahan-bahan projek pergi sana pergi sini buat kerjalapangan lagi..tu dah macam mane pulak kira tu.ok tu xpe..kita abaikan.. 1 semesta iaitu bersamaan 14 minggu kuliah tidak termasuk cuti..ni aku ambik average and estimate je...kalau kira satu-satu..boleh pengsann.
so bermakna 14x7(termasuk sabtu and ahad) = 98hari


(TEST=7),(LABTEST=7),(FINALEXAM=7),(7PROJEK=28{presentation7x1=7report7x1=7projek7x1=7drawing7x1=7}),(KUIZ7x3=21),(TUTORIAL7x1=7),(ASSIGMENT 7x3 =21)(7LAB28x2=56{experiment7x4=28labreport7x4=28})          



7+7+7+28+21+7+21+56 = 154


154 perkara yang hendak di buat dalam masa 98 hari termasuklah hari sabtu dan ahad… dengan pelbagai aktiviti yang diceburi.so bila nya nak study? Sempat ke nak cover the whole thing dalam mase seminggu time study week ni? Ohh no.. x tau la sem ni… dah la awal-awal hari tu aku masuk formula varsity tu..dah banyak dah lost... sem ni la pulak banyk subjek-subjek killer + 7 paper untuk final dalam masa 10 hari 20jamcrdt...peerrrhh x tau la.. nak buat terok macam mane pun aku kena mengadap jugak,so aku buat relex je la.di kesempatan ini aku nak berterima kasih juga kepada kawan-kawan sebelum ni yang banyak tolong buat assigment semasa aku ade event FV tu serta tolong sign kan attendance aku sampai aku sendiri tak reti nak buat sign yang korang reka kan untuk aku..haha..and tidak lupa juga copy,paste,edit dalam hal-hal tertentu =p maklum la tido lab je kan and tak lupa juga kepada toyol-toyol yg sangat membantu..terima kasih..nanti aku grad aku bawak korang sekali masuk dewan..hahaha

Dulu orang cakap kalau nak hafal sebuah buku tu, blend buku tu then minum..agak-agak buat macam ni boleh tak 1 buku masuk kepala? akhir kata ingin mengucapkan selamat maju jaya kepada sesiapa yang akan mengambil pepereksayannnn akhyirrrr yang akan datang..tak kira la pepereksayannnn ape pun..wish you good luck...ok until then.. salam =)








7 comments:

faa_razak said...

best of luck untuk final exam . insyaAllah boleh buat . jangan putus asa ! :D

aizadalias said...

terima kasih =)

Nurul Nabila Massudin said...

wowwwwww

jiyahsibulat said...

good luck :D

aizadalias said...

nabia : jgn nk wowww sgt..haha

jiyah : thanks =D

afiqah amira said...

byknya calculation. i yg baca pown da pening.. haha.. good luck :)

aizadalias said...

tqqqqqqqqqqqq ^^